Back to top

Visita d'una delegació d'alcaldes i responsables de l'administració de municipis del Brasil.

La delegació del Brasil mostra el seu interès en conèixer l’aplicació de les noves tecnologies a la gestió del cicle de l’aigua a la ciutat de Mataró

El dissabte 10 de març, el president del consell d’administració d’Aigües de Mataró acompanyat del gerent de l’empresa municipal,  van acollir una delegació d’alcaldes, i responsables públics dels municipis de Mariana, Atibaia, Hortolandia, Extrema i Holambra, entre d’altres ciutats del Brasil al nord de São Paulo, totes elles membres del Consorcio Intermunicipal de las Cuencas de los Ríos Piracaiba, Capivari y Juindai (CPCJ) i de l’Associação Nacional dos Serviços Municipas de Saneamento (ASSEMAE). La delegació composta per més d’una trentena de persones va voler conèixer de primera ma la gestió integral de l’aigua a la ciutat de Mataró i en especial l’aplicació de les noves tecnologies de la informació en la gestió dels serveis que presta AMSA a la ciutat.

La companyia va presentar el seu model públic de gestió, reflex d’una cultura de servei i gestió vinculada a la ciutat de Mataró, així com els instruments de canvi que garanteixen i satisfan les necessitats i expectatives dels ciutadans, com son la gestió de la demanda, la política tarifaria, l’aplicació de les inversions previstes als plans directors, la millora i control del rendiment, les campanyes de sensibilització i la implantació de les noves tecnologies: el Telecomandament, el Sistema d’Informació Geogràfica (SIG), la Telemesura. Una part important de la jornada es va dedicar a exposar de manera pràctica el funcionament real del software de gestió desenvolupat per Aigües de Mataró amb col·laboració amb Aigües de Terrassa (MPATSA) NetAQUA i el NetSANEA, sistemes d’informació geogràfica que permeten conèixer, inventariar i gestionar les xarxes d’abastament d’aigua i clavegueram, incorporant les darreres tecnologies de la informació i el coneixement per assegurar l’eficiència del servei de l’aigua en tots els seus àmbits d’actuació, donant suport específic a la gestió tècnica del servei, a l’anàlisi dels consums d’aigua, a la gestió d’obres i tancaments d’aigua, a la gestió de les neteges del clavegueram, entre d’altres.