Back to top

Xerrada de divulgació pels alumnes del Casal d’estiu de l’escola Anxaneta.

El cicle urbà de l’aigua

Aigües de Mataró ha organitzat, el proppassat divendres 4 de juliol, a la Casa Capell, una xerrada del cicle urbà de l’aigua de Mataró.

Han participat prop de 80 alumnes entre 7 i 9 anys, i forma part d’una activitat del Casal d’estiu de l’escola Anxaneta.

S’ha fet una explicació d’on ve l’aigua que surt per l’aixeta, quin procés ha de seguir perquè sigui potable, com es fa la distribució fins a casa, i, finalment què cal fer amb l’aigua bruta abans d’abocar-la al mar. També s’ha explicat què significa un consum responsable de l’aigua, donant recomanacions i consells per fer un bon ús i estalvi de l’aigua.

Divendres 11 de juliol, un segon grup d’uns 60 alumnes entre 10 i 12 anys, participaran d’una xerrada a la seu d’Aigües de Mataró on s’explicarà la importància de l’aigua al mon i la gestió que fa la companyia del cicle integral de l’aigua: la xarxa d’abastament, la xarxa de clavegueram i la de reg. També es donaran recomanacions de com preservar l’aigua de consum i com realitzar uns bons hàbits d’ús a la llar.

Com activitat complementària, es farà una visita al Dipòsit cota-140 “Els Turons”, per veure l’emmagatzemen i distribució de l’aigua a la ciutat.