Back to top

Aigües de Mataró rep el premi GENTIC en la categoria de Medi Ambient

La millora en la gestió de dades dels comptadors d’aigua, la utilització del Sistema d’Informació Geogràfica i la implantació de solucions i processos basats en la Internet de les Coses permet a AMSA una major eficàcia en la gestió i manteniment de la xarxa d’aigua

Aquest dijous, 24 de novembre, en el TecnoCampus de Mataró ha tingut lloc el GENTIC DAY, la primera edició d’una trobada anual del sector TIC català on Administració, Universitat i més de 300 empreses de tot Catalunya s’han citat per analitzar el sector, compartir experiències i establir acords de col·laboració i cooperació.

El GenticDay ha estat inaugurat per la consellera de Presidència Neus Munté; l’alcalde de Mataró, David Bote; la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén; i el president de Gentic, Albert Cortada. 

Els premis GENTIC han estat atorgats segons diferents categories com ara Entitat TIC, Administració TIC, Empresa TIC, Cultura TIC,  Dona TIC i Medi Ambient TIC. 

El premi GENTIC en la categoria de Medi Ambient TIC ha estat recollit per Antoni Uix, director gerent d’Aigües de Mataró i és un reconeixement al compromís d’AMSA amb el Medi ambient i la sostenibilitat.

Gestió responsable de l’aigua

AMSA, aplica tot un seguit de mesures de gestió responsable basades en una política  sustentada en la gestió de la demanda, el control dels consums d’aigua, una política tarifària que incentivi l’estalvi i una sensibilització del ciutadà sobre el consum responsable.

Amb el suport de les TIC, entre altres coses, AMSA aconsegueix una automatització en els processos de lectura i  gestió de dades dels comptadors, i pot conèixer amb exactitud el posicionament geogràfic de la xarxa d’aigua amb l’ajuda de PDA’s i tauletes industrials.  

La incorporació d’aquestes eines en els equips de lectures i de manteniment significa un salt qualitatiu en el desenvolupament de les tasques dels operaris,  una millora en la gestió de la informació amb la digitalització dels recursos de l’empresa i, en definitiva, una major eficàcia en la gestió i manteniment de la xarxa d’aigua.