Back to top

Activitats que ofereix la Casa Capell als ciutadans de Mataró al mes de Març.

L'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 22 de de març de 1993 com el primer Dia Mundial de l'Aigua. Des d’aleshores se celebra cada any com una manera de centrar l'atenció en la importància de l'aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible d'aquest recurs. Diverses administracions catalanes s'han coordinat per promoure una campanya de sensibilització conjunta i coordinada, i hi ha una àmplia oferta d’activitats a l’agenda.

Des de la Casa Capell també s’han adherit i volen compartir amb vosaltres aquestes dues activitats: 

Dijous 16 de març, de 19 h a 20.30 h, Taller: "Càlcul de la petjada hídrica"

La petjada hídrica és un indicador de l’ús de l’aigua que inclou no només l’aigua que bevem i que utilitzem diàriament en la nostra higiene personal i els usos domèstics (com cuinar, rentar els plats i la roba...), sinó també el que s’anomena l’aigua virtual: l’aigua que no veiem, però que es necessita per produir els articles que consumim (aliments, roba, ordinadors, etc.). I és que tot el que es fabrica o es cultiva necessita aigua per a cadascun dels processos de la cadena de producció i per al transport. I en això es gasten milions de litres d’aigua! Per exemple: un cafè necessita 130 litres d’aigua. 1 kg d’arròs, 2.497 litres d’aigua. Una samarreta de cotó, 2.500 litres. Uns texans, 8.000 litres. 1 tomàquet, 50 litres. La carn de vedella, 15.400 litres d’aigua /kg.

I així podem anar seguint i sumant... per poder calcular la petjada hídrica personal del nostre estil de vida. En aquest taller aprendrem a calcular-ho i mirarem de reduir el nostre impacte hídric en aquest món globalitzat.

Places limitades. Cal inscripció prèvia 

Dijous 23 de març, de 19 h a 20.30 h, Xerrada participativa: "El cicle de l’aigua a Mataró"

El cicle hidrològic ens explica com es mou l'aigua a la Terra. Sabem que és un cicle global i tancat, una part del qual transcorre a la nostra ciutat. I, com el gestionem, el cicle integral de l'aigua a Mataró? D’on prové, l’aigua que fem servir? És de bona qualitat? És tota igual? Se’n perd, pel camí? Quins usos i consums en fem? Com la retornem al mar? Tot això i tot allò altre que vulgueu saber sobre aquest bé tan preuat i escàs que fa possible la vida, ens ho desvetllarà en Xavier Tayà, enginyer d’Aigües de Mataró, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua.

Places limitades. Cal inscripció prèvia