Back to top

Aigües de Mataró construeix un nou dipòsit a Cerdanyola i millora la xarxa d’abastament d’aigua

Les obres inclouen la creació d’un nou espai verd totalment obert per integrar el dipòsit al paisatge de la ronda de Bellavista

Aigües de Mataró construirà un nou dipòsit de capçalera de 7.000 m³ d’aigua que s’ubicarà a la ronda de Bellavista. La infraestructura es connectarà a la xarxa d’abastament mitjançant dues noves artèries que arribaran fins al dipòsit de Can Boada i fins al Pla d’en Boet. El projecte també preveu la preparació d’un espai per a la futura construcció d’un dipòsit de 4.000 m3 per a la recepció i distribució d’aigua pròpia.

La proposta dona resposta als criteris tècnics que determina el Pla Director de l’Aigua de Mataró 2011-2025 (PDAM) per assegurar en el futur el subministrament d’aigua en condicions òptimes de qualitat i garantia.

A més de permetre una major reserva d’aigua, el nou dipòsit suposa un reforç del subministrament a la zona, que ara depèn exclusivament del dipòsit del Primer de Maig.

El dipòsit estarà connectat a dues noves artèries que milloraran el subministrament i la pressió de la zona industrial del Pla d’en Boet i Camí del Mig. Les obres per a la realització d’aquestes canonades permetran alhora millorar el ferm de totes les vies afectades. A més, es convertirà en un punt de captació d’aigua de la xarxa ATLL (Aigües Ter Llobregat) permetent una major flexibilitat a l’hora d’utilitzar aigua de diferents procedències.

El nou dipòsit s’integrarà en un nou espai verd i d’esbarjo a la ronda de Bellavista. Es tracta d’un espai totalment obert i adaptat a persones amb mobilitat reduïda que integrarà el dipòsit al paisatge en un espai de 16.000 m² que inclourà una plaça central, una zona de grades per observar les vistes i nova il·luminació a totes les zones. La construcció del parc preveu mantenir el nombre existent de garrofers i la plantació de gairebé un centenar d’arbres més de diferents tipus (xicranda, tipuana tipus i acàcies, entre altres).

Execució de les obres

Les adjudicacions de les obres s’estan fent mitjançant tres concursos: un per a les artèries principals, un altre per a la construcció del dipòsit i un tercer per a la urbanització del parc de Bellavista.

Una de les artèries principals connectarà el nou dipòsit amb el dipòsit de Can Boada, a la plaça de Granollers, passant per l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch. La segona artèria sortirà del dipòsit fins al carrer de la Cosidora, passant per la nova zona a urbanitzar del Sorrall, baixant en paral·lel pel lateral de la B-40 i passant per la Via Sèrgia i el carrer de Josep Calvet.

Per afectar al mínim la mobilitat i per reduir les molèsties als veïns de la zona, les obres de les artèries es dividiran per trams amb una afectació mitjana de 7 setmanes en cadascun d’ells. Es senyalitzaran els recorreguts alternatius i, un cop finalitzades les obres, es mantindrà el nombre d’aparcaments preexistents.

Pressupost i calendari

La inversió total prevista per a l’execució del projecte és de 6.777.935,83 euros i amb una durada aproximada de 9 mesos des de l’inici fins a la finalització de les obres.

Està previst que les  obres comencin la segona quinzena de març de 2018 i que finalitzin al gener de 2019.

Com a societat municipal, AMSA realitza les obres amb la supervisió tècnica i coordinació de l’Ajuntament de Mataró.