Back to top

Aigües de Mataró inicia obres a l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch per instal·lar les canonades de connexió del nou dipòsit de la ronda de Bellavista

Les obres d’aquesta primera fase duraran 10 setmanes i afectaran al trànsit

Tram de l'avinguda afectat pel tall de trànsit. Les fletxes vermelles són els trams de carrer que canvien de sentit

Aigües de Mataró comença aquesta setmana les obres a l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch, en el tram comprès entre el passatge d’Olot i el carrer de la Gatassa, per instal·lar les canonades que connectaran amb el nou dipòsit que es construirà a la ronda de Bellavista.

Les obres s’emmarquen en un projecte que inclou la construcció d’un dipòsit de 7.000 m³ d’aigua que s’ubicarà a la ronda de Bellavista; la instal·lació de dues canonades principals que connectaran el dipòsit amb la xarxa d’abastament (una passarà per l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch i l’altra per la nova zona a urbanitzar del Sorrall baixant en paral·lel pel lateral de la B-40 fins al carrer de la Cosidora) i la construcció d’un nou espai verd que integrarà el dipòsit al paisatge de la ronda de Bellavista. La inversió conjunta, per part d’Aigües de Mataró, es preveu superior a 6,7 milions d’euros.

Les obres de les canonades es dividiran per trams per tal de reduir les afectacions i molèsties als veïns. En aquesta primera fase es tallarà el trànsit entre el passatge d’Olot i el carrer de la Gatassa durant 10 setmanes mantenint en tot moment el pas lliure per als vianants que podran creuar la zona d’obres amb un pas que s’instal·larà a l’alçada del carrer de València i dues passeres més que estaran subjectes a l’evolució de les obres.

Afectacions al trànsit

Durant les obres, la circulació de vehicles a l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch, el passatge d’Olot i el carrer de la Gatassa, quedarà tallada.

L’horari d’accessos a guals i als garatges privats es limitarà de les 19 a les 8 h, excepte per possibles afectacions puntuals, les quals es comunicaran prèviament. Amb motiu del tall de circulació de vehicles en aquest tram, tots els carrers adjacents a l’obra funcionaran en cul-de-sac.

Per facilitar la mobilitat, durant l’execució de les obres canvien de sentit el carrer de Sant Joan Bosco (entre els carrers de Provença i de Sicília); el carrer de Sicília (entre els carrers de Mallorca i de Sant Joan Bosco); el carrer de Mallorca; la ronda de la Cerdanya (entre el carrer de Burriac i el passatge de l’Empordà) i el carrer de Pla de Bages (entre el carrer de Burriac i el passatge de l’Empordà).

D’altra banda, la pilona del carrer de Rosselló (plaça d’Isla Cristina) restarà oberta mentre durin les afectacions i la cruïlla del carrer de la Gatassa romandrà oberta al trànsit excepte en direcció a la zona de l’obra.

Els recorreguts alternatius per evitar la zona afectada circulant amb vehicle, així com totes les afectacions de l’obra, es poden consultar al web: dipositbellavista.mataro.cat

Altres afectacions

L’execució de les obres d’aquest primer tram també tindrà afectacions en els següents àmbits:

- Subministrament d’aigua: els tancaments previstos seran molt puntuals i només per interconnectar les xarxes existents amb les noves. S’avisarà com a mínim amb 24 hores d’antelació.

- Mataró Bus: afectacions als recorreguts i les parades de les línies 1, 2 i 8.

- Autobusos interurbans: la línia C5 no tindrà afectacions a les parades però sí al recorregut.

- Ubicació dels contenidors de residus. S’habilitaran tres punts de recollida: a l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch (davant la benzinera); a la plaça de Tomàs Ribas i Julià i al carrer de la Gatassa (cantonada avinguda de Josep Puig i Cadafalch).


Informació actualitzada

Totes les afectacions i la informació actualitzada sobre el projecte es pot consultar a través dels següents canals:

- Web http://dipositbellavista.mataro.cat

- Telèfon d’Aigües de Mataró: 93 741 61 00

- Telèfon d’Atenció Ciutadana: 010 (des de fora de Mataró: 807 11 70 10. De 8 a 19h, de dilluns a divendres. Preu de les trucades segons operador).

- Centre Cívic Cerdanyola (passeig de Ramon Berenguer III, 82-84): dimarts de 10 a 13 h.

- Centre Municipal d’Esports El Sorrall (ronda de Josep Tarradellas, 103): primers dimecres de cada mes, de 9.30 a 12.30 h.