Back to top

Aigües de Mataró recupera les accions de MESSA, empresa gestora del Tub Verd

El Consell d’Administració d’Aigües de Mataró, format pels diferents grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Mataró, van votar aquest dijous per unanimitat a favor d’aquest acord que permetrà recuperar el 51% de les accions propietat de Naturgy des de març de 2015.

Fa uns mesos, Naturgy va manifestar el seu interès estratègic de traspassar les accions de MESSA a AMSA.  A partir d’aquí van començar un seguit de converses i negociacions amb la companyia d’aigües que va culminar ahir amb aquest acord del Consell d’Administració d’Aigües de Mataró que es va celebrar telemàticament.

D’aquesta manera, l’empresa que gestiona el TUB VERD, MESSA, passa a ser una companyia 100% pública.

MESSA explota la xarxa urbana de distribució de fred i de calor el  “TUB VERD”, aprofitant  l’energia sobrant de les infraestructures ambientals com la incineradora i la depuradora. La xarxa inicial era només de calor i donava servei a diferents equipaments educatius, esportius públics i a l’Hospital de Mataró.  L’any 2010 es va ampliar la xarxa al barri del Rengle amb una doble xarxa de calor i fred, i amb la capacitat de donar servei a totes les edificacions i a sectors  tant públics com privats i tant terciaris com habitatges. El 2018 la xarxa del Rengle es va ampliar fins a la nova zona Iveco per donar servei a les primeres promocions d’habitatges.

Actualment el Tub Verd dona servei  a 13 equipaments educatius, entre ells el Tecnocampus, 3 equipaments esportius com el Sorrall i la Piscina Municipal, l’Hospital de Mataró, 3 grans equipaments de terciària al barri del Rengle, com una gran superfície comercial, l’edifici d’Oficines del Rengle, un geriàtric i 4 blocs d’habitatges entre d’altres.