Back to top

Aigües de Mataró renova la xarxa d’aigua potable i de clavegueram dels carrers de Rocafonda i El Rierot

Aigües de Mataró va començar, el dilluns 27 de setembre, les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable i de clavegueram del carrer de Rocafonda, i també la xarxa d’aigua d’El Rierot (en el tram des de la plaça de la Morberia fins al carrer d’Enric Prat de la Riba).
La intervenció d’Aigües de Mataró en aquests carrers segueix els criteris del Pla Director de l’Aigua i renovació del Clavegueram de Mataró.
Les obres de la xarxa d’aigua es fan per substituir les antigues canonades d’aigua potable, que han arribat al final de la seva vida útil, i està previst canviar-les per unes de polietilè i foneria, posant les descàrregues i les vàlvules de maniobra necessàries per al correcte funcionament i manteniment de la xarxa. També està previst instal·lar una nova boca d’incendis per millorar la cobertura contra-incendis de la zona. 
Les obres a la xarxa de clavegueram venen motivades pels problemes que apareixien en episodis de fortes pluges. Per solucionar-ho, està prevista la substitució de la canonada existent per una de més gran per ampliar la capacitat hidràulica de la zona i per millorar el drenatge superficial. També està previst renovar els claveguerons en mal estat i la construcció de nou pous de registre.
Les obres s’executaran en diferents fases per minimitzar les molèsties als veïns.

-Fase 1: del 27 de setembre a la segona quinzena de novembre. Actuació a la xarxa d’aigua potable a la zona de la cruïlla de la ronda d’Alfons X el Savi amb el carrer de Rocafonda.  

-Fase 2: des de principis de novembre fins a la segona quinzena de desembre, actuació a la xarxa d’aigua potable a tot el carrer de Rocafonda, afectant la vorera del carrer dels nombres parells.  

-Fase 3: des de la segona quinzena de desembre fins a la segona quinzena de gener, actuació a la xarxa d’aigua potable a la zona de la cruïlla de la plaça de la Morberia.   

-Fase 4: des de finals d’octubre a finals de gener, actuació a la xarxa de clavegueram, al carrer de Rocafonda, la cruïlla de la ronda d’Alfons X el Savi, a la zona de la cruïlla de la plaça de la Morberia, i a la vorera dels nombres senars d’El Rierot. 

Les principals afectacions de les obres seran: 

El carrer de Rocafonda romandrà tancat al trànsit mentre durin les tasques de clavegueram des de principis de novembre fins a finals de gener de 2022.  El trànsit al Rierot tindrà afectacions puntuals en algun moment de les obres. 

Els accessos als guals poden restar afectats puntualment i sempre amb previ avís. 

El subministrament d’aigua només s’interromprà en moments molt concrets i sempre amb previ avís. 

L’obra civil ha estat adjudicada a l’empresa CospLaan Obras i Servicios Laantit, SL per un import de 370.781,44 € (IVA inclòs) i l’obra mecànica la duu a terme Aigües de Mataró amb un pressupost de  166.203,84 € (IVA inclòs).

La finalització de l’obra es preveu a finals de gener.

El projecte es va presentar als veïns en una reunió que es va celebrar el passat dimarts 21 de setembre a la sala d’actes de la Biblioteca Antoni Comas, a la qual van assistir la regidora d’Espai Públic, Elizabeth Ruiz,  els tècnics municipals i els tècnics responsables de les obres.