Back to top

Aigües de Mataró rep un dels Premis de l’Aigua 2022

 

Aigües de Mataró ha rebut, de mans de l’Associació Catalana d’amics de l’Aigua, un dels premis de l’Aigua 2022 amb motiu del Centenari de l’empresa. 

L'Associació Catalana d'Amics de l'Aigua lliura cada any, amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, que se celebra el 22 de març, els Premis de l'Aigua. Aquests premis pretenen estimular, de forma no dinerària, totes aquelles iniciatives, actuacions o trajectòries que tinguin quelcom a veure amb la millora la relació de la població amb l'aigua i el seu entorn natural.

En aquest marc, l’associació ha decidit reconèixer la tasca que Aigües de Mataró ha dut a terme durant tots aquests anys, sempre vinculada a la ciutat. El premi va ser recollit pel president del Consell d’Administració d’AMSA, el Sr. Manuel Mas.

El 28 de març de 1922 es va constituir la societat “Aguas de Argentona a Mataró, Sociedad Anónima” que va ser el germen del que ara és Aigües de Mataró, S.A. Aquest 2022 se celebraran cent anys de la seva creació i l’empresa està aprofitant l’efemèride per repassar la història de la companyia, donar-la a conèixer a la ciutat i plantejar els nous reptes de futur.

Els premis de l’Aigua s’atorguen des de l’any 2000 i serveixen per destacar nombrosos projectes i empreses relacionats amb el món hidràulic. El Jurat, en aquesta edició ha estat integrat per representants de companyies i associacions vinculades a aquest àmbit.

Els altres premiats en aquesta edició dels Premis de l’Aigua 2022 han estat: 

• EMATSA, pel seu programa EscolAQUA, amb la participació de 10 centres educatius de Tarragona, La Canonja, Els Pallaressos i El Catllar. 

• AIGÜES DE SABADELL, pel seu projecte BIOTOP. 

• La COMUNITAT DE REGANTS DE L’HORTA DE LLEIDA (JUNTA DE SEQUIATGE), pel pla de modernització de 1.300 hes de regadiu a Rufea, Butsènit i part de La Caparella, Malgovera i Torres de Sanui. 

• El COL·LECTIU D’AUTORS (Sr. Manel Poch, Sr. Ferran Relea, Sr. Manuel Suarez Novoa, Sr. Lorenzo Correa, Sr. Joan Canals, Sr. Ricard Tomàs, Sr. Ramon Queralt, Sr. Josep Arráez, Sr. Manel Isnard, Sr. Francesc Canalias, Sr. Joan Gaya, Sr. David Saurí, Sr. Miquel Salgot, Sr. Jordi Robusté i Sr. Marc Moliner), pel seu llibre “Aigua 3.0 a Catalunya, una visió calidoscòpica”.