Back to top

Mataró destina 9.747 € a la II Marató de l’estalvi energètic

El passat mes de setembre es va celebrar a Mataró la II Marató d’estalvi energètic per la lluita contra la pobresa. Els quatre equipaments de Mataró que hi han participat (la Biblioteca Antoni Comas, la Piscina Municipal, l’Escola Marta Mata i el Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca i Vallmajor) han aconseguit estalviar en total 9.747 euros en el consum d’electricitat, climatització i aigua del mes de febrer passat.

La regidora de Medi  Ambient i Sostenibilitat, Núria Calpe, ha donat a conèixer els resultats obtinguts a Mataró i ha entregat als  participants un diploma que reflecteix l’estalvi econòmic aconseguit per cada equipament.

L’objectiu principal era reduir els consums d’electricitat, climatització i aigua de diferents edificis durant el mes de febrer de 2017 respecte a la mitjana del consum registrat el mes de febrer dels tres anys (2014, 2015 i 2016), amb la implantació de bones pràctiques de consum energètic i buscant la implicació dels treballadors i usuaris.

Entre els quatre equipaments  han estalviat 25.794 kWh respecte al consum d’electricitat, un 36% menys.  Pel que fa al consum d’energia del Tub verd per a la climatització, l’estalvi ha estat de 55.188 kWh, un 33% menys, 958 m³ d’aigua, un 48% respecte al mateix mes de  l’any passat. L’estalvi aconseguit  pels equipaments es destinarà a accions de lluita contra la pobresa energètica.

Algunes de les mesures que han aplicat els edificis municipals durant el mes de febrer són: reduir les hores d’ús de la climatització, tancar parcialment o totalment els llums, fer aturades parcials dels ascensors, ajustar les cisternes dels  vàters per reduir capacitat d’aigua descarregada i parar màquines de venda automàtica de begudes a la nit.

Els equipaments que han participat en la Marató seguiran aplicant mesures d’estalvi i, durant l’any, posaran en marxa els denominats projectes 3/33. Quan acabi l’any d’aplicació, es calcularà la reducció de consum respecte al període anterior i l’estalvi econòmic aconseguit es distribuirà en tres parts iguals: una per continuar la factura elèctrica, una altra per fer inversions en l’equipament en qüestió i una altra per a lluitar contra la pobresa energètica.

0
Encara sense vots