Back to top

Viñals Soler es converteix en el primer client industrial de TubVerd, substituint el consum d’energia d’origen fòssil per energia renovable.

Aquesta setmana s'ha posat en servei la connexió de les instal·lacions del Grup Carni Viñals Soler a la xarxa de TubVerd, després de la finalització de les obres d'ampliació de la xarxa que es van iniciar durant el quart trimestre de 2021.

Viñals Soler utilitzarà l'energia tèrmica generada per aquesta xarxa sostenible, per escalfar l'aigua amb la qual neteja les sales, els obradors i les peces càrniques. D’aquesta manera queda substituït el consum en calderes convencionals de gas natural i gasoil per l'energia de TubVerd, i ampliant la capacitat tèrmica fins a una potència total de 1060 kW.

La connexió a les energies renovables permetrà a Viñals Soler avançar en el camí cap a la sostenibilitat de la cadena de producció en el sector de l'alimentació i complir amb els seus objectius estratègics de sostenibilitat i de reducció d'emissions de CO₂ superior al 70%. Això reafirma el seu compromís amb la millora del medi ambient, la reducció dels gasos d'efecte d'hivernacle i la seguretat i qualitat de les seves produccions.

Les obres d’ampliació de la xarxa, realitzades per Aigües de Mataró i emmarcades dins del Pla Director del TubVerd, han consistit a portar aquesta infraestructura, des de la Riera d'Argentona, a l'alçada de la rotonda del Mas Costabella, fins al carrer Garbí, al polígon industrial el Cros d'Argentona.

TubVerd és una xarxa urbana de distribució de fred i calor a partir d'una central de generació tèrmica. El servei de calor principalment utilitza com a fonts d'energies primàries el vapor generat a la planta incineradora de residus de Mataró (CTRSUM) i el biogàs que es genera en el tractament de les aigües residuals a la planta depuradora. Això, converteix al Tub Verd en una font neta i eficient d'energia

0
Encara sense vots